Η πλατφόρμα των αιτήσεων είναι κλειστή.
Η πλατφόρμα των αιτήσεων είναι κλειστή.
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Ο αναπληρωτής καθηγητής Μιχαήλ Χανιάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1984) και Διδάκτωρ του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1993). Σήμερα εργάζεται ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου “Φυσικής Στερεάς Κατάστασης Ηλεκτρονικής και Νανοτεχνολογίας” και Πρόεδρος του Εποπτικού Επιστημονικού Συμβουλίου των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: Ηλεκτρικές και Οπτικές Ιδιότητες Ημιαγωγών, Θεωρία Χάους, Μη Γραμμικά Κυκλώματα και Συστήματα, Πρόβλεψη Χρονοσειρών, Νευρωνικά Δίκτυα. Το δημοσιευμένο έργο του αποτελείται από 1 βιβλίο, 6 κεφάλαια βιβλίων, πάνω από 100 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει 1559 αναφορές με h = 20. Έχει διατελέσει μέλος επιστημονικών και οργανωτικών επιτροπών διεθνών συνεδρίων. Είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής 7 διεθνών περιοδικών και κριτής 22 επιστημονικών περιοδικών.
Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ:
ΠΤΥΧΙΑ:
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΙΣ:
Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα του Τ.Ε.Ι. Καβάλας.
Επιστημονικές ανακοινώσεις σε Διεθνή Συνέδρια.
Κριτής σε Επιστημονικά Περιοδικά, καθώς και σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια.
Συμμετοχή σε Υπηρεσιακά συμβούλια.
H Όλγα Χ. Θεμελή, σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά την ολοκλήρωση της διδακτορικής της διατριβής, εργάστηκε ως ερευνήτρια στον Τομέα Κλινικής Ψυχολογίας της Σχολή Ψυχολογίας του Vrije Universiteit Amsterdam και ως εγκληματολόγος στο Διεθνή Οργανισμό μη κυβερνητικού χαρακτήρα Defence for Children International (ΝL). Το διάστημα 2003-2007 ήταν Ειδικός Επιστήμονας στον Κύκλο για τα Δικαιώματα του Παιδιού της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Πολίτη». Σήμερα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εγκληματολογικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: α) ζητήματα σωφρονιστικής ψυχολογίας (π.χ τα δεινά του εγκλεισμού, η ψυχική υγεία των κρατουμένων, η αυτοκτονική συμπεριφορά, οι επιπτώσεις της φυλάκισης στους ανήλικους παραβάτες του νόμου, οι συνέπειες του αποχωρισμού στα παιδιά των φυλακισμένων γονιών, κ.ά) και β) ζητήματα θυματοποίησης ανηλίκων (π.χ δικανική εξέταση ανήλικων θυμάτων κακοποίησης από τους φορείς του Σύστηματος Ποινικής Δικαιοσύνης, ζητήματα μνημονικής ικανότητας αξιοπιστίας, τεχνικές συνέντευξης, βασικές αρχές δεοντολογίας). Yπήρξε μέλος του Κεντρικού Επιστημονικού Συμβούλιο Φυλακών (ΚΕΣΦ) του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Εθνική εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe) για ζητήματα ψυχικής υγείας και πρόληψης αυτοκτονιών στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας (“Strengthening prison healthcare in Greece”).
Επίσης, διατέλεσε πρόεδρος του Κεντρικού Επιστημονικού Συμβουλίου για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Θυματοποίησης και της Εγκληματικότητας των Ανηλίκων (ΚΕΣΑΘΕΑ) του Υπουργείου Δικαιοσύνης και έλαβε μέρος σε πολλές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές για τα ανήλικα θύματα. Έχει συγγράψει δύο βιβλία για τη δικανική συνέντευξη και τις καταθέσεις των κακοποιημένων παιδιών («Παιδιά χαμένα στην κατάθεση», Εκδόσεις Τόπος, 2014; «Τα Παιδία καταθέτει», Εκδόσεις Τόπος, 2014) και πολλά άρθρα για τη θυματοποίηση ανηλίκων σε επιστημονικά περιοδικά και κεφάλαια βιβλίων.
Είναι μέλος του Ανώτατου Συμβουλευτικού Συμβουλίου “Hope For Children” CRC Policy – Διεθνούς Ανθρωπιστικού και Ανεξάρτητου Οργανισμού που ιδρύθηκε με βάση τα πρότυπα και τις αρχές της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού και το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, έχει λάβει μέρος σε πολλά εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα για τα Δικαιώματα των παιδιών.
Ο Ευστάθιος Δημητριάδης είναι Καθηγητής Πρώτης Βαθμίδας στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.
Διετέλεσε Κοσμήτορας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του πρώην ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Μέλος της Συγκλήτου από 1-9-2014 έως 7-5-2019.
Είναι Μαθηματικός, με γνωστικό Αντικείμενο Οικονομικά Μαθηματικά και Στατιστική Επιχειρήσεων. Διδάσκει τα μαθήματα Ποσοτικές Μέθοδοι στην Οικονομία και Διοίκηση Ι, Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και Θεωρία Λήψης αποφάσεων στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας. Έχει εικοσαετή εμπειρία διδασκαλίας σε πολλά Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών στα οποία δίδαξε Ερευνητική Μεθοδολογία, Ποσοτικές Μέθοδοι για Στελέχη Επιχειρήσεων και Διαχείριση Έργων.
Διδάσκει σε φοιτητές Erasmus μαθήματα όπως, Basic Statistics, Advanced Statistics και Total Quality Management. Έχει επίσης διδάξει σε διάφορα πανεπιστήμια του εξωτερικού στα πλαίσια της κινητικότητας των καθηγητών (Erasmus mobility).
Διετέλεσε για πολλά έτη Υπεύθυνος πρακτικής άσκησης των φοιτητών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπεύθυνος ISO 9001/2000 του Τμήματος.
Το Διδακτορικό του Δίπλωμα είναι στο χώρο του Προγραμματισμού και της Αξιολόγησης του Ανθρώπινου Δυναμικού σε Ελληνικές Βιομηχανικές Επιχειρήσεις με έμφαση σε Στατιστικές Μεθόδους και Τεχνικές από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Διαθέτει επιπλέον Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Διασφάλιση Ποιότητας από το ΕΑΠ.
Υπήρξε Επιστημονικός Υπεύθυνος σε έργα INTERREG και μέλος Ομάδων εργασίας ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει περισσότερες από 50 Δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά Διεθνών Συνεδρίων με κριτές και πληθώρα ανακοινώσεων σε συνέδρια με κριτές.
Έχει επιβλέψει περισσότερες από 50 Διατριβές μεταπτυχιακών φοιτητών στην Ελληνική και στην Αγγλική γλώσσα. Συμμετείχε ενεργά στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πανεπιστημίων Prime καθοδηγώντας ομάδες φοιτητών και απέσπασε σημαντικά βραβεία και διακρίσεις.
Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΕ SPSS ΚΑΙ LISREL, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΑΘΗΝΑ, 2016 -2η Έκδοση και ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΑΘΗΝΑ, 2002) και έχει κάνει την επιμέλεια ενός κεφαλαίου της Ελληνικής έκδοσης του βιβλίου «Εκπαιδευτική έρευνα: Βασικές Αρχές», Broken Hill Publishers Ltd, Nicosia Cyprus, 2014. (ISBN: 978-9963-716-04-3).
Ο Χαράλαμπος Πουλόπουλος είναι Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας στις Εξαρτήσεις και Αντιπρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Έχει εργαστεί ως Καθηγητής (2017-2022) και Αναπληρωτής Καθηγητής (2013-2017) Κοινωνικής Εργασίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας (2019-2022) και Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης (2018-2019) στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Επίσης, διετέλεσε Πρόεδρος της Ειδικής Διατμηματικής Επιτροπής (ΕΔΕ) του Διαπανεπιστημιακού- Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση, την Υγεία, την Εργασία», του ΔΠΘ με το ΕΚΠΑ, την περίοδο 2015-2022.
Ξεκίνησε να εργάζεται στον τομέα αντιμετώπισης της τοξικοεξάρτησης το 1983 και διετέλεσε Διευθυντής του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) από το 1995 έως το 2013. Συμμετείχε στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη των Ελληνικών Θεραπευτικών Κοινοτήτων για εξαρτημένους από ψυχοτρόπες ουσίες και στην ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης, έγκαιρης παρέμβασης και κοινωνικής επανένταξης. Επίσης διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) από το 1994 έως το 2002.
Έως σήμερα είναι Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Πιστοποίησης Συμβούλων Τοξικοεξάρτησης (International Certification Reciprocity Consortium-Alcohol and Other Drugs–IC& RC) για την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία και τη Μάλτα. Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Επιστημονικής και Επαγγελματικής Συμβουλευτικής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θεραπευτικών Κοινοτήτων (World Federation of Therapeutic Communities) από το 2000-2014, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θεραπευτικών Κοινοτήτων (European Federation of Therapeutic Communities-EFTC) και μέλος του Συμβουλίου Διευθυντών του Διεθνούς Συμβουλίου για το Αλκοόλ και τις Εξαρτήσεις (Ιnternational Council on Alcohol and Addictions-ICAA). Στην περίοδο 2015-2019 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), ως εμπειρογνώμων. Επίσης, την περίοδο 2018-2020 διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για την Αναδοχή και την Υιοθεσία, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Για την συνολική προσφορά του στο πεδίο της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, έλαβε το 2019 από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θεραπευτικών Κοινοτήτων το Ευρωπαϊκό Βραβείο Erick Broekaert. Έχει συγγράψει τέσσερα βιβλία ενώ εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και συλλογικούς τόμους και έχουν παρουσιαστεί σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ο Βασίλειος Σάλτας είναι Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη ΔΔΕ Καβάλας και Επιστημονικός Συνεργάτης, στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή, του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών του ΔΙΠΑΕ (τέως ΤΕΙ ΚΜ), του Διιδρυματικού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διδακτική των επιστημών και σύγχρονες τεχνολογίες» του ΔΙΠΑΕ και πρώην της ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών και του ΤΕΙ ΑΜΘ (νυν ΔΙΠΑΕ).
Είναι απόφοιτος του τμήματος Μαθηματικών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου «St. Kliment Ohridski» της Σόφιας Βουλγαρίας (1995). Διδάσκει/δίδασκε μαθήματα του γνωστικού αντικειμένου Διαφορικός Λογισμός και Ολοκληρωτικός Λογισμός, Διαφορικές Εξισώσεις, Γραμμική Άλγεβρα, Μετασχηματισμοί, Αριθμητική Ανάλυση, Συνδυαστική, Πιθανότητες, Στατιστική, Εκπαιδευτική Έρευνα, Διδακτική, Παιδαγωγική και Εκπαιδευτικά Λογισμικά.
Το διδακτορικό του είναι στον χώρο της Διδακτικής των Μαθηματικών και πιο συγκεκριμένα στη θέση και τον ρόλο των προβλημάτων στα αρχαιοελληνικά μαθηματικά και στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο (Πανεπιστήμιο «St. Kliment Ohridski» Σόφιας, Τμήμα Μαθηματικών και Πληροφορικής, 2005).
Διαθέτει επιπλέον τρεις πιστοποιήσεις διδακτικής επάρκειας: International Board of Standards for Training, Performance and Instruction (2005), Master Instructor (Microsoft, 2005) και Certified Training Professional (European Computer Driving Licence Foundation, 2006).
Από τον Σεπτέμβριο του 2000 έως και τον Φεβρουάριο του 2012 εργάστηκε ως Εργαστηριακός και Επιστημονικός Συνεργάτης στο Γενικό Τμήμα Θετικών Επιστημών του ΤΕΙ ΑΜΘ και δίδασκε μαθήματα του γνωστικού αντικειμένου Διαφορικός και Ολοκληρωτικός Λογισμός, Γραμμική Άλγεβρα, Ανάλυση δεδομένων, Αριθμητική Ανάλυση, Μετασχηματισμοί και Mathematica. Από τον Οκτώβριος του 2008 έως και τον Σεπτέμβριο του 2013 εργάστηκε στο Τμήμα Διαχείριση Πληροφοριών του ΤΕΙ ΑΜΘ και δίδασκε το μάθημα «Στοιχεία διδακτικής και παιδαγωγικής». Από τον Οκτώβριος του 2011 εργάζεται στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ ΚΜ και διδάσκει τα μαθήματα «Διδακτική και Τεχνικές Παρουσίασης» και «Αριθμητικές Μέθοδοι σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον». Επίσης από το 2018 εργάζεται στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένη Πληροφορική» του ΔΙΠΑΕ Σερρών στο οποίο διδάσκει στο μάθημα «Εργαλεία Στατιστικής Ανάλυσης». Το Εαρινό Εξάμηνο 15-16 εργάστηκε στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του ΤΕΙ ΑΜΘ και δίδαξε μαθήματα του γνωστικού αντικειμένου Πολλαπλή Ολοκλήρωση, Διαφορικές Εξισώσεις, Γραμμική Άλγεβρα, Αριθμητική Ανάλυση κ.α. Από τον Νοέμβριος του 2011 έως και τον Μάρτιο του 2016 εργάστηκε στην ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών στο ΕΠΠΑΙΚ και δίδαξε τα μαθήματα «Εισαγωγή στην Παιδαγωγική Επιστήμη», «Μεθοδολογία Εκπαιδευτικής Έρευνας» και «Διδακτική μεθοδολογία», ενώ είναι και επόπτης των πρακτικών ασκήσεων διδασκαλίας.
Κατά τα Ακαδημαϊκά Έτη 16-17 και 17-18 διατέλεσε βασικό ιδρυτικό μέλος και διδακτικό προσωπικό του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διδακτική, Παιδαγωγική και Τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών του ΤΕΙ ΑΜΘ. Δίδασκε στις θεματικές ενότητες «Διδακτική επιστήμη και σύγχρονες διδακτικές κατευθύνσεις», «Εισαγωγή στην Παιδαγωγική επιστήμη», «Εκπαιδευτική αξιολόγηση» και «Εκπαίδευση μέσω νέων τεχνολογιών». Παράλληλα ήταν υπεύθυνος διασφάλισης ποιότητας του ΔΠΜΣ καθώς και των Μικροδιδασκαλιών που εντάσσονται σε αυτό.
Κατά το Ακαδημαϊκό έτος 20-21 διατελεί επίσης βασικό ιδρυτικό μέλος και διδακτικό προσωπικό του Διιδρυματικού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διδακτική των επιστημών και σύγχρονες τεχνολογίες». Διδάσκει στις θεματικές ενότητες «Διδακτική επιστήμη και σύγχρονες διδακτικές κατευθύνσεις», «Η σύγχρονη τεχνολογία στην Παιδαγωγική», «Εκπαιδευτική αξιολόγηση» και «Εκπαίδευση μέσω νέων τεχνολογιών». Στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό εξακολουθεί να διδάσκει μέχρι και σήμερα.
Διατέλεσε/διατελεί επόπτης σε περισσότερες από 200 εκπονημένες/προς εκπόνηση πτυχιακές/διπλωματικές εργασίες φοιτητών/μεταπτυχιακών φοιτητών του ΔΙΠΑΕ και των τέως ΤΕΙ ΑΜΘ, ΤΕΙ ΚΜ και της ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών. Οι θεματικές ενότητες στις οποίες αναφέρονται είναι: διδασκαλία μαθηματικών με τη χρήση ΤΠΕ, χρήση ΤΠΕ στην εκπαίδευση, ερευνητικά διδακτικά και παιδαγωγικά θέματα, εκπαιδευτική έρευνα και εκπαιδευτική αξιολόγηση. Έχει διατελέσει επιμορφωτής στο ΚΤΕ – ΑΜΘ κατά τη διεξαγωγή σεμιναρίων σχετικών με τη διδακτική των επιστημών (από το 2006 έως το 2008), επιμορφωτής στα ΠΕΚ Καβάλας σε πρόγραμμα επιμόρφωσης αναπληρωτών και ωρομίσθιων καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (2010), καθώς και επιμορφωτής σε πρόγραμμα ΛΑΕΚ με θέμα τη διδακτική των επιστημών με επιμορφωμένους καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ιδιωτικού τομέα (2012, 2017, 2018).
Έχει διατελέσει μέλος σε 20 και πλέον κριτικές επιτροπές πανελλαδικών και διεθνών συνεδρίων με πάνω από 70 αξιολογήσεις εργασιών – εισηγήσεων. Επίσης διατέλεσε αντιπρόεδρος στο 1ο και 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διδακτικής, Παιδαγωγικής και Τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών καθώς επίσης και του 3ου και 4ου Πανελλήνιο Συνέδριο Διδακτικής των Επιστημών μέσω Σύγχρονων Τεχνολογιών.
Έχει κατασκευάσει εκπαιδευτικά λογισμικά διδασκαλίας, αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης για τα ακόλουθα: Ανώτερα Μαθηματικά (Ανάλυση, Διαφορικές Εξισώσεις, Γραμμική Άλγεβρα, Αριθμητική Ανάλυση. Μετασχηματισμοί), Στοιχεία διδακτικής και παιδαγωγικής, Διδακτική, Μεθοδολογία εκπαιδευτικής έρευνας, Εργαλεία στατιστικής ανάλυσης, Mathematica και GeoGebra.
Έχει διατελέσει ή/και συμμετάσχει ως ερευνητής σε 30 και πλέον εκπαιδευτικές έρευνάς, όπως για παράδειγμα «Προσδιορισμό του επιπέδου της γεωμετρικής σκέψης των μαθητών/μαθητριών Α΄ Τάξης Γενικού Λυκείου», «Μελέτη του επιπέδου των μαθηματικών γνώσεων των πρωτοετών φοιτητών του τμήματος Φυσικής του ΔΙ.ΠΑ.Ε.», «Αξιολόγηση των παραγόντων που επηρεάζουν τις μεθόδους και τις τεχνικές διδασκαλίας των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», «Η επιρροή του χώρου εργασίας των σχολικών τάξεων στη μάθηση», «Η θέση και ο ρόλος του ευρετικού τρόπου σκέψης στη διδασκαλία των Μαθηματικών» κ.α.
Κατά τα Σχολικά Έτη 21-22 και 22-23, ως εκπαιδευτικός του ΓΕΛ Λιμένα Θάσου και κατά το Σχολικό Έτος 23-24, ως εκπαιδευτικός του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, διατέλεσε/διατελεί συντονιστής στους Θεματικούς Άξονες «Διδασκαλία, μάθηση και αξιολόγηση» και «Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε επιμορφωτικές δράσεις», αντίστοιχα, στα πλαίσια της Εσωτερικής Αξιολόγησης Σχολικής Μονάδας. Επίσης κατά το Σχολικό Έτος 22-23 διατέλεσε Ενδοσχολικός Συντονιστής Τάξεων και κατά το Σχολικό έτος 23-24 διατελεί Ενδοσχολικός Συντονιστής Πεδίου. Κατά το Σχολικά Έτη 21-22, 22-23 και 23-24 διατέλεσε/διατελεί επιμορφωτής με επιμορφώμενους εκπαιδευτικούς των ΓΕΛ Λιμένα, ΓΕΛ Ελευθερούπολης, 6ο ΓΕΛ Καβάλας και Μουσικό Σχολείο Καβάλας.
Τέλος, το δημοσιευμένο έργο του αποτελείται από 80 και πλέον εργασίες σε συνέδρια και περιοδικά. Είναι επίσης συγγραφέας οκτώ βιβλίων: «Στοιχεία διδακτικής και παιδαγωγικής», «Σύγχρονη Διδασκαλία των Μαθηματικών», «Σύγχρονη Διδασκαλία Βασικών Μαθηματικών Εννοιών», «Λογισμός Ι», «Μαθηματικά ΙΙ: Θεωρία και Πράξη», «Μαθηματικά ΙΙΙ: Θεωρία και Πράξη», «Mathematica: Βοήθημα Χρήσης Λογισμικού» και «GeoGebra: Βοήθημα Χρήσης Λογισμικού». Τα συγγράμματα συνοδεύονται από ηλεκτρονικό υλικό το οποίο αποτελείται από ηλεκτρονικά διαγωνίσματα αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης, διδακτικές παρουσιάσεις και ηλεκτρονικό βιβλίο, τα οποία διαχειρίζονται από ηλεκτρονική πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης. Υπό ηλεκτρονική έκδοση (e-book) βρίσκονται ακόμη δύο βιβλία του με τίτλους: «Μαθηματική Λογική» και «Αναλυτική Γεωμετρία του Επιπέδου και του Χώρου».
Ο Θανάσης Διαλεκτόπουλος είναι Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Δράμας. Σπούδασε παιδαγωγικά στη Θεσσαλονίκη και συνέχισε τις σπουδές του σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Είναι κάτοχος:
Ορκωτός μεταφραστής Ολλανδικά-Ελληνικά. Άλλες γλώσσες Αγγλικά, Γερμανικά.
Συγγραφικό έργο:
22 βιβλία (ορισμένα από τα οποία χρησιμοποιούνται ως προτεινόμενα πανεπιστημιακά συγγράμματα) και περισσότερα από 65 επιστημονικά άρθρα δημοσιευμένα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και τόμους πρακτικών συνεδρίων.
Βλ. https://adialektopoulos.sites.sch.gr/?page_id=1532
Παραγωγός και παρουσιαστής ιστορικο-πολιτισμικών ντοκιμαντέρ στο COSMOTE HISTORY HD στη σειρά “Ιστορικές διαδρομές”. Απονομή του SILVER βραβείου Regional. Media Awards 2021 στην εκπομπή ΕΞ-ΙΣΤΟΡΩ (ιστορικό ντοκιμαντέρ) ως καλύτερη Παραγωγή.
Ο Ευριπίδης Παπαδημητρίου είναι επίκουρος καθηγητής Περιβαλλοντικής Κοινωνιολογίας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΔΠΜΣ.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Philipps Universitaet Marburg της Γερμανίας από το οποίο ανακηρύχθηκε και διδάκτορας.
Έχει πλούσια διδακτική εμπειρία με διδασκαλίες σε μαθήματα Κοινωνιολογίας, Κοινωνιολογικής Θεωρίας, Μεθοδολογίας Κοινωνικής Έρευνας, Περιβαλλοντικής Πολιτικής και Περιβαλλοντικής Κοινωνιολογίας. Επί σειρά ετών διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ καθώς επίσης και σε προγράμματα Τμημάτων του ΑΠΘ, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ως επισκέπτης καθηγητής έχει πραγματοποιήσει διδασκαλίες στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του University of Applied Sciences Northwestern Switzerland. Είναι κριτής στα επιστημονικά περιοδικά: Local Environment, Aegean Journal of Environmental Sciences, Κοινωνιολογική Επιθεώρηση, Κοινωνική Πολιτική.
Διετέλεσε συνεργάτης του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας Κύπρου για την αξιολόγηση ερευνητικών προτάσεων. Είναι επίσης μέλος της επιτροπής επιλογής των υποψηφίων υποτρόφων της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών – Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD) Ελλάδος για το ακαδημαϊκό έτος 2024/25.
Τα δημοσιευμένο ερευνητικό του έργο εστιάζεται στο πεδίο της Περιβαλλοντικής Κοινωνιολογίας και της Περιβαλλοντικής Πολιτικής. Περιλαμβάνει μονογραφίες, επιστημονική επιμέλεια, κείμενα σε συλλογικούς τόμους, δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά με κριτές καθώς και παρουσιάσεις σε σημαντικό αριθμό συνεδρίων.
Ο Δρ. Γεώργιος Ζ. Κύζας είναι Καθηγητής στο Τμήμα Χημείας του Διεθνούς Ελληνικού Πανεπιστημίου (ΔΙΠΑΕ). Γεννήθηκε στη Δράμα (Ελλάδα) και σπούδασε Χημεία στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Απέκτησε το Πτυχίο, Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό Δίπλωμα από το ίδιο Τμήμα με ειδίκευση στη Χημική Τεχνολογία. Πλέον εργάζεται στο Τμήμα Χημείας (Διεθνές Πανεπιστήμιο, Καβάλα, Ελλάδα), όντας ο Πρόεδρος του Τμήματος (από το 2019). Είναι επίσης ο Διευθυντής του ΠΜΣ Κοσμητικής Χημείας του οικείου Τμήματος (από το 2021) και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ήφαιστος (ΣΘΕ, ΔΙΠΑΕ).
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη σύνθεση και χαρακτηρισμό διαφόρων (κυρίως προσροφητικών) υλικών (ανόργανα, αργιλικά, πολυμερή, γραφένιο, ενεργοί άνθρακες, αγροδιατροφικά υπολείμματα, νανοϋλικά, CNTs κ.λπ.) για περιβαλλοντικές εφαρμογές (επεξεργασία υγρών αποβλήτων).
Το επιστημονικό του έργο έχει δημοσιευθεί σε περισσότερες από 265 εργασίες σε διεθνή περιοδικά με υψηλό συντελεστή αντίκτυπου (Q1, IF, ave 6.5), ενώ έχει δημοσιεύσει 9 Βιβλία, 482 Κεφάλαια σε επιστημονικά Βιβλία και κατέχει 3 Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας. Ήταν επίσης 11 φορές Guest Editor σε Ειδικά τεύχη περιοδικών και έχει περισσότερες από 180 προσκεκλημένες ομιλίες σε διεθνή συνέδρια.
Το έργο του είναι ευρέως αναγνωρισμένο με 17.000 Αναφορές (h-index 72). Είναι Editor του υψηλού κύρους περιοδικού «Environmental Science and Pollution Research» (Springer, IF 5.8).
• Το όνομά του περιλαμβάνεται στη λίστα των ερευνητών (ανάμεσα σε 10 Έλληνες) με την υψηλότερη παγκοσμίως επιρροή του επιστημονικού του έργου για το 2022 (Thomson Reuters – Clarivate Web of Science) [0,1% επιστήμονες με τη μεγαλύτερη επιστημονική επιρροή στον κόσμο]
Έχει βραβευτεί με υποτροφίες από την Επιτροπή Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2009, 2013), το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (2013) και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (2016). Έχει επίσης συμμετάσχει σε περίπου 25 ερευνητικά προγράμματα.
Είναι Κριτής σε περισσότερα από 200 επιστημονικά περιοδικά (ACS, Elsevier, Springer, Wiley, Taylor & Francis, κ.λπ.) και συμμετέχει ως Πρόεδρος Επιτροπών Αξιολόγησης για εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς ερευνητικές προτάσεις/προσκλήσεις/έργα.
Ο Γιώργος Σταμέλος είναι καθηγητής Εκπαιδευτικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις περιοχές: Εκπαιδευτική Πολιτική, Πολιτικές Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ευρωπαϊκές Εκπαιδευτικές Πολιτικές και Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών. Από το 2009 είναι συντονιστής του Δια-πανεπιστημιακού Δικτύου Πολιτικές Ανώτατης Εκπαίδευσης (HepNet) (http://hepnet.upatras.gr) και από το 2016 Διευθυντής του Διαπανεπιστημιακού ΠΜΣ «Πολιτική Ανώτατης Εκπαίδευσης: Θεωρία και Πράξη» (https://mahep-upatras.gr). Είναι editor του περιoδικού Academia (https://academia.library.upatras.gr). Από το 2013-2020 υπήρξε μέλος του ΔΣ της ΑΔΙΠ και από το 2020-2024 μέλος του τομεακού Συμβουλίου για τις Κοινωνικές Επιστήμες του ΕΣΕΤΕΚ.
Τελευταίες του εργασίες:
• Stamelos, G & A. Adamopoulou. 2023. Initial Teacher Education in the Region of Western Greece: What does the student learn from the curriculum? Futurity Education. 3(2):156-181.
• Σταμέλος, Γ., Βασιλόπουλος Α., Καβασακάλης, Α. & Μ. Φρούντα. 2022. Εκπαιδευτικοί Θεσμοί και προγράμματα: οργάνωση, σχεδιασμός, παρακολούθηση και αξιολόγηση. Αθήνα : Κάλλιπος. https://repository.kallipos.gr/handle/11419/8594.
• Stamelos G. & Adamopoulou A. 2022. Students Considering Dropping Out: Comparing New and Experienced Students. European Journal of Education and Pedagogy. 3(3): 219-226.
• Σταμέλος Γ & Βέρρα Μ. 2022. Η επίδραση των ΤΠΕ στη διαμόρφωση της επαγγελματικής ταυτότητας των φοιτητών Παιδαγωγικών Τμημάτων δασκάλων και νηπιαγωγών. Παιδαγωγική Επιθεώρηση. 39(74):118-138.
• Stamelos G., Kavasakalis A. & A. Vassilopoulos. 2022. Greek HEIs in the ERA: Internationalised Research and National Development-The Role of the University in Cremonini L., Taylor J., Joshi K.M (eds). Reconfiguring National, Institutional and Human Strategies for the 21st Century: Converging Internalisations. Cham: Springer, pp.15-36.
• Σταμέλος Γ & Τσιάντος Β. 2022. Ήταν κάποτε η ΑΔΙΠ: Μια αφήγηση, στο Γαβριηλίδου Ζ., Μαρσίδου Σ. & Γκαβάκη Στ. (επιμ). 2005-2021 Διασφάλιση ποιότητας στα ελληνικά ΑΕΙ. Από την αξιολόγηση στις συμφωνίες προγραμματικού σχεδιασμού: Προκλήσεις και προοπτικές. Κομοτηνή: ΔΠΘ/ΜΟΔΙΠ, σελ. 119-145.
Ο Δρ. Γεώργιος Φιλιππίδης είναι Επίκουρος Καθηγητής με αντικείμενο την Κλινική Κοινωνική Εργασία στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Δ.Π.Θ. Διδάσκει στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών τα μαθήματα : 1. Κλινική Κοινωνική Εργασία 2. Κοινωνική Εργασία στις Εξαρτήσεις, 3. Επαγγελματική Εποπτεία και Προσωπική Ανάπτυξη, 4. Καταστάσεις Κρίσης και Κοινωνικές Παρεμβάσεις και 5. Διεθνής και Συγκριτική Κοινωνική Εργασία. Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας διδάσκει το μάθημα “Διαδίκτυο και Εξαρτήσεις” ενώ στο Διϊδρυματικό-Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φυσικής του ΔΙ.ΠΑ.Ε. στο οποίο συμμετέχει και το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας το μάθημα “Διαδίκτυο και Κοινωνικά Δίκτυα”.
Στα ερευνητικά/ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η Κλινική Κοινωνική Εργασία, το πεδίο των Εξαρτήσεων με έμφαση στην Διαδικτυακή Εξάρτηση, η Ηλεκτρονική Εγκληματικότητα, η Παιδική Προστασία, η Παραβατικότητα ανηλίκων και η Κοινωνική Παιδαγωγική.
Είναι πτυχιούχος του πρώην Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης (Κατεύθυνση Κοινωνικής Εργασίας) του Δ.Π.Θ. και κατέχει Διδακτορικό Τίτλο από το πρώην Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δ.Π.Θ. με θέμα : «Διαδικτυακή Εξάρτηση και Ηλεκτρονική Παραβατικότητα ανηλίκων που διαμένουν σε δημόσιες δομές παιδικής προστασίας στην Ελλάδα», όπου και βαθμολογήθηκε με Άριστα. Επίσης, είναι κάτοχος δύο (2) μεταπτυχιακών διπλωμάτων το πρώτο στα Παιδαγωγικά από το Α.Π.Θ. και το δεύτερο στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας από το Ε.Α.Π.
Έχει εργαστεί ως Κοινωνικός Λειτουργός στην Ειδική Αγωγή – Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δράμας, στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ», σε Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας και ως Επιστημονικός Συνεργάτης – Διδάσκων σύμφωνα με το Π.Δ. 407/1980 στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας και στο πρώην Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δ.Π.Θ.
Στο παρελθόν έχει διατελέσει Διοικητής και Πρόεδρος Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», Υποδιοικητής του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δράμας (Παράρτημα Ελευθερούπολης Καβάλας) και Αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (υπεύθυνος για προγράμματα παιδικής προστασίας).
Συμμετείχε σε οργανωμένη μεταδιδακτορική έρευνα ως Διδάκτορας – κύριος ερευνητής 4μελούς ερευνητικής ομάδας, σε συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ 2014-2020 Ερευνητικό Πρόγραμμα, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού – Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση» – «Υποστήριξη Ερευνητών με έμφαση στους νέους Ερευνητές», με τίτλο αντικειμένου έρευνας : «Η χρήση του Διαδικτύου ως μέσω άσκησης ενδοοικογενειακής βίας από την πλευρά των δραστών».
Έχει δημοσιεύσει 13 αυτοδύναμα ή σε συνεργασία άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές στο πεδίο της Κοινωνικής Εργασίας και της Κοινωνικής Παιδαγωγικής, 1 άρθρο στο Συλλογικό Τόμο «Κοινωνική Πολιτική» και επίσης έχει πάνω από 20 εισηγήσεις δημοσιευμένες σε πρακτικά Διεθνών και Πανελληνίων Συνεδρίων με Κριτές.
Ο Γεώργιος Τσαντόπουλος είναι Καθηγητής στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, από το 2020 είναι Πρόεδρος του Τμήματος και από το 2021 Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση». Από το 2017 ως το 2020 ήταν Μέλος του Συμβουλίου της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ). Διαθέτει μακροχρόνια διδακτική προϋπηρεσία σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας όπως το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ). Ο κ. Τσαντόπουλος συμμετέχει ως κριτής σε περιοδικά αναγνωρισμένου επιστημονικού κύρους, ενώ τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν κυρίως, στην Περιβαλλοντική Επικοινωνία, την Περιβαλλοντική Πολιτική και τις Δημόσιες Σχέσεις. Σε αυτά τα πλαίσια έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά όπως το, Renewable and Sustainable Energy Reviews, Environmental Politics, Energy Policy, Journal of Rural Studies, Land Use Policy, Children and Youth Services Review, Resources Policy, Sustainability, και στο Urban Forestry and Urban Greening, και έχει παρουσιάσει πληθώρα εργασιών σε επιστημονικά συνέδρια.
Ο Γεράσιμος Δ. Παπαναστασάτος, διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών, είναι κοινωνιολόγος – εγκληματολόγος. Από το 1992 εργάζεται ως Υπεύθυνος του Τομέα Έρευνας του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Ασχολείται με την έρευνα για τις εθιστικές συμπεριφορές από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας ερευνητικά προγράμματα για την αξιολόγηση προγραμμάτων θεραπείας, πρόληψης και εκπαίδευσης επαγγελματιών. Λόγω της εξειδίκευσής του στον τομέα της εξάρτησης από ψυχοδραστικές ουσίες, έχει αναπτύξει ερευνητικά προγράμματα για την αξιολόγηση της θεραπείας, στρατηγικών και της πολιτικής για τα ναρκωτικά σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Είναι διεθνής αξιολογητής ερευνητικών προτάσεων. Λόγω των απαιτήσεων προετοιμασίας των υποψήφιων χωρών που στοχεύουν να υποστηρίξουν την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης κατάλληλων δομών και θεσμών, συμμετείχε σε ομάδες εμπειρογνωμόνων και τεχνικών ομάδων, οι οποίες παρείχαν εκπαίδευση και κατάρτιση για τη δημιουργία συστημάτων συλλογής δεδομένων. Στο πλαίσιο της ερευνητικής του δραστηριότητας, συμμετείχε σε επιτροπές για την ανάπτυξη συστημάτων πληροφοριών και την αξιολόγηση ερευνητικών εφαρμογών σε πολλές χώρες. Ως κύριος εκπαιδευτής, οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα και συμμετέχει κυρίως σε ειδικά εργαστήρια σχετικά με την έρευνα στον τομέα των εξαρτητικών συμπεριφορών, την ανάπτυξη θεραπευτικών υπηρεσιών, τη χρήση ερευνητικών εργαλείων, καθώς και τη μεθοδολογία αξιολόγησης παρεμβάσεων, προγραμμάτων και πολιτικών. Εκτός από τη σταθερή συνεργασία του με Πανεπιστήμια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κύπρο, διδάσκει ως επισκέπτης καθηγητής σε σχετικά Πανεπιστημιακά Τμήματα κυρίως θέματα που αφορούν την εξαρτητική συμπεριφορά, τη μεθοδολογία ανάπτυξης προγραμμάτων, την εξεύρεση πόρων, τη μεθοδολογία έρευνας στη δυναμική των ομάδων, την έρευνα αξιολόγησης και τη δεοντολογία. Συμμετέχει σε πολλές εθνικές και διεθνείς επιτροπές ως εμπειρογνώμονας και έχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων. Επιβλέπει πολλά προγράμματα αξιολόγησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ως πιστοποιημένος Σύμβουλος Απεξάρτησης (ICRC) είναι αξιολογητής για την πιστοποίηση νέων μελών. Είναι μέλος σε πολλές συναφείς επαγγελματικές και επιστημονικές ενώσεις, μέλος της συντακτικής επιτροπής επιστημονικών περιοδικών, κριτής επιστημονικών άρθρων, καθώς και μέλος επιστημονικών επιτροπών και οργανωτικών επιτροπών διεθνών και εθνικών συνεδρίων. Έχει διατελέσει Ειδικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Ανακουφιστικής Φροντίδας Παιδιών και Εφήβων και των Οικογενειών τους. Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας, το πρώτο εξάμηνο του 2014, στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ορίστηκε Αντιπρόεδρος της Οριζόντιας Ομάδας για τα Ναρκωτικά του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του EMCDDA, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Γραμματεία και μέλος της μόνιμης ελληνικής αντιπροσωπείας στο Pompidou Group του Συμβουλίου της Ευρώπης, εκπρόσωπος στην Επιτροπή για τα Ναρκωτικά του ΟΗΕ και της Οριζόντιας Ομάδας για τα Ναρκωτικά του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Κερασένια Σ. Παπαλεξίου είναι απόφοιτος του Τομέα Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του A.Π.Θ. (υπότροφος του Ι.Κ.Υ.), από όπου έλαβε το μεταπτυχιακό και διδακτορικό της δίπλωμα. Είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Δίδαξε φιλοσοφία σε προπτυχιακό επίπεδο στο Α.Π.Θ., Δ.Π.Θ., ΠΑ.ΜΑΚ, στο Μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής στο Ε.Κ.Π.Α και στο ΔΙ.ΠΑ.Ε. Συμμετέχει με εισηγήσεις σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια. Έχει δημοσιεύσει τρεις ερευνητικές μονογραφίες – βιβλία (Μικρά Πλατωνικά 2009, Πλάτων, Θεαίτητος, εισαγωγή, μετάφραση, σχόλια, 2015, Εισαγωγή στην Οντολογία των Προσωκρατικών, 2015), άρθρα και μελέτες σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και επετηρίδες. Διετέλεσε επιμελήτρια πρακτικών συνεδρίων και επιστημονικών μονογραφιών. Έλαβε μέρος σε επιστημονικές-επιμορφωτικές δράσεις και σεμινάρια, workshop, σε ευρωπαϊκά και εκπαιδευτικά προγράμματα (Jean Monnet, Διεθνούς Αμνηστίας). Συμμετείχε στη διοργάνωση ημερίδων, επιμορφώσεων, συνεδρίων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (UNESCO, Παρίσι, Κύπρος). Διετέλεσε Ειδική Σύμβουλος Υπουργού Παιδείας στα αντικείμενα: Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης, Ελληνόγλωσσης και Διαπολιτισμικής εκπαίδευσης του εξωτερικού, και του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας (2016-2019). Έλαβε μέρος, επίσης, σε ερευνητικά – επιστημονικά προγράμματα στο Α.Π.Θ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), Ε.Κ.Π.Α., Υπουργείο Παιδείας, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, Ι.Ε.Π., UNESCO. Από τον Σεπτέμβριο του 2022 διδάσκει στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.
Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΡΩΝΗ είναι Επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Διευθύντρια του εργαστηριού: « Διεθνής επιχειρηματικότητα, Ηθική και Δεοντολογία και Διπλωματία».
Διδάσκει Μεθοδολογία και Μάρκετινγκ, Επιχειρηματική Ηθική, Μεθοδολογία Έρευνας, Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις, Κυβερνητική, Διαφήμιση με έμφαση στην ισότητα των φύλων. Έχει γράψει πάνω από 100 επιστημονικές εργασίες που έχουν αξιολογηθεί σε διεθνές επίπεδο και δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά αναγνωρισμένου κύρους. Συμμετέχει επίσης σε πολλά συλλογικά έργα και έχει συγγράψει 14 ακαδημαϊκά βιβλία ως κύρια συγγραφέας στους τομείς του Μάρκετινγκ, της Επιχειρηματικής ηθικής, της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, της Ηγεσίας και της Διοίκησης. Οι εργασίες της έχουν περισσότερες από 440 ετεροαναφορές με h-index 9 και i10-index 8 (https://scholar.google.com/citations?user=hfvOiNEAAAAJ&hl=el).
Η Αθανασία Γαϊτανίδου είναι Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.
Είναι εκπαιδευτικός ΠΕ70, απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αλεξανδρούπολης, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (Π.Δ.130/90), του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπονίας Τ.Ε.Ι. Λαρίσης. Το διδακτορικό της είναι στον χώρο της εκπαίδευσης στο ΔΠΘ με θέμα διατριβής «Η Διοικητική Αποτελεσματικότητα του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Παιδαγωγικός του Ρόλος σε Κινητικές Διαθεματικές Προσεγγίσεις». Διαθέτει επιπλέον δύο μεταπτυχιακά διπλώματα, ένα MSc στη Σχολική Ηγεσία και Διοίκηση (Πανεπιστήμιο “Roma Tre” Ιταλίας) και ένα στη Σχολική Ψυχολογία, στο Πανεπιστήμιο “Tor Vergata” της Ρώμης. Επιπρόσθετα παρακολούθησε με επιτυχία το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης της ΑΣΠΑΙΤΕ, στις Σάπες, το ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τίτλο «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» και έχει πολλές επιμορφώσεις στο ΙΕΠ και το ΕΚΔΔΑ. Συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο “Roma Tre” ως «Tutor accogliente in attivita di tirocinio”, (Εξωτερικός συνεργάτης – Μέντορας), στο μεταπτυχιακό της σχολικής διοίκησης τα σχολικά έτη 2013-14 και 2014-15.
Από τον Φεβρουάριο του 2020 έχει συμμετοχή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) ως ερευνήτρια/εκπαιδεύτρια στο εκπαιδευτικό/ερευνητικό πρόγραμμα Erasmus+ Sport με τίτλο «Exercise for diabetes: beneficial effect of new educational and physical activity programs» (BE-NEW). Γενικός Συντονιστής του έργου είναι το Department of Biomedical and Neuromotor Sciences, University of Bologna. Έχει διδακτικό έργο στο Διιδρυματικό – Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ» του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στο μάθημα «Διδακτική επιστήμη και σύγχρονες διδακτικές κατευθύνσεις» κατά το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2022- 2023. Επιπλέον, συμμετείχε από το 2019 ως επιμορφώτρια του ΙΕΠ στα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΙΕΠ «Πλατφόρμα 21+ -Εργαστήρια Δεξιοτήτων», «Διαφοροποιημένη Διδασκαλία» και «Εισαγωγική Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών». Συμμετέχει στο Μητρώο Επιμορφωτών του ΕΚ.Δ.Δ.Α.
Έχει περισσότερες από 12 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με κριτές, περισσότερες από 14 ανακοινώσεις σε συνέδρια με κριτές και είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων με περιεχόμενο παιδαγωγικό, («Το χρυσό μπαλόνι»”, εκδόσεις Σαΐτα, 2014, «Τοπική ιστορία Το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Γεωργίου Καβάλας, 80 Χρόνια παρουσίας στην Εκπαίδευση (1934-2014)», εκδόσεις Σαΐτα, 2014, «Μια διδασκαλία μας ταξιδεύει…», εκδόσεις Σαΐτα, 2015) και περιεχόμενο εκπαιδευτικής ηγεσίας («Διερεύνηση των παραγόντων υποαντιπροσώπευσης του γυναικείου φύλου στη διοίκηση προς εκπαίδευσης», εκδόσεις Σαΐτα, 2015).
Επιπλέον, έχει συμμετοχή ως μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Κριτών σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια.
Ο Δρ. Αχιλλέας Χριστοφορίδης είναι ομότιμος Καθηγητής στο Τμήμα Χημείας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Έχει διατελέσει Κοσμήτορας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών με θητεία από 01 Σεπτεμβρίου 2014 έως την αφυπηρέτηση.
Είναι Χημικός Μηχανικός, απόφοιτος του Πολυτεχνείου Βιέννης. Κάτοχος διδακτορικού διπλώματος σε τομείς χημείας, χημικής μηχανικής και περιβάλλοντος από το Ινστιτούτο Χημικής Τεχνολογίας Οργανικών Ουσιών του Πολυτεχνείου Βιέννης. Διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ινστιτούτο Χημικής Τεχνολογίας Οργανικών Ουσιών του Πολυτεχνείου Βιέννης. Έχει επίσης παρακολουθήσει επιτυχώς τον Πανεπιστημιακό Κύκλο Σπουδών για την Εκπαίδευση Εμπόρων Εξαγωγών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Βιέννης. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα (γερμανική πολυεθνική εταιρεία φαρμάκων) περίπου τρία (3) έτη και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων (ΥΠΕΧΩΔΕ) στη Διεύθυνση Χημικών Βιομηχανιών στην Αθήνα ως μόνιμος υπάλληλος περίπου τρία (3) έτη.
Τον Οκτώβριο 1986 εξελέγη μέλος του Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο τότε ΤΕΙ Καβάλας. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας, Προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου και υπεύθυνος Τομέα του ιδίου Τμήματος επί σειρά ετών. Διδάσκει τα μαθήματα «Ειδική Χημική Μηχανολογία», «Χημεία και Τεχνολογία Πολυμερών» και «Προστασία Περιβάλλοντος».
Υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος ερευνητικών προγραμμάτων και υπεύθυνος προγραμμάτων ΕΠΕΑΕΚ και ΕΣΠΑ. Έχει 26 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με κριτές και 33 ανακοινώσεις σε συνέδρια με κριτές. Έχει συγγράψει τα εξής βιβλία:
Ο Σπύρος Κιουλάνης γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Σπούδασε στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (M.Ed) στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σπουδές στην Εκπαίδευση», στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (M.Sc) με ειδίκευση στην Περιβαλλοντική Πολιτική και στο University of East London (MBA) in International Business. Είναι Διδάκτορας (Ph.D) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον τομέα των Παιδαγωγικών, με γνωστικό αντικείμενο την εξ αποστάσεως επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ενώ είναι κάτοχος Μεταδιδακτορικού τίτλου σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Post Doc) στο θεματικό πεδίο της εκπαίδευσης ενηλίκων και συγκεκριμένα στην ενίσχυση της αλληλεπίδρασης σε διαδικτυακά περιβάλλοντα μάθησης ενηλίκων.
Ο Γεώργιος Κουντουράς είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ με γνωστικό αντικείμενο Κοινωνική Εργασία στην Ψυχική Υγεία. Σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Κοινωνική Εργασία στο ΤΕΙ Αθήνας. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Κοινωνικοπολιτισμική Εμψύχωση στο ΤΕΕΠΗ του ΔΠΘ.
Έχει διδάξει σε προπτυχιαkό επίπεδο στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας ΔΠΘ, στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία και στο πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό της ΑΣΠΑΙΤΕ.
Τα επιστημονικά ενδιαφέροντά του εστιάζονται σε θέματα ψυχοπαθολογίας παιδιών και ενηλίκων καθώς και στη θεραπεία τους. Έχει δημοσιεύσεις σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά.
Ο Καθηγητής Δημήτριος Μαδυτινός κατέχει πτυχίο με εξειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Πληροφορική από το Πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας και διδακτορικό δίπλωμα στη Χρηματοοικονομική και Χρηματοοικονομική Μοντελοποίηση από το Πανεπιστήμιο Greenwich του Λονδίνου. Σήμερα, ο Δημήτριος είναι καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Πληροφορικής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος. Στο παρελθόν, και με αρχή από το 1985, εργάσθηκε στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Καβάλας και στη συνέχεια στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πέρασε απ’ όλα τα ακαδημαϊκά επίπεδα (από λέκτορας έως καθηγητής). Έχει διδάξει μαθήματα που σχετίζονται με τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, την Πληροφορική και το ηλεκτρονικό επιχειρείν και εμπόριο, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στη Χρηματοοικονομική Μοντελοποίηση, στη Μέτρηση Αποδοτικότητας των Επιχειρήσεων, στη Συμπεριφορά των Επενδυτών, στο Ηλεκτρονικό επιχειρείν και το ηλεκτρονικό εμπόριο, στη Χρήση και τις Εφαρμογές του Διαδικτύου, το Ψηφιακό Επιχειρείν, το Ψηφιακό Μάρκετινγκ, τα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης και τη Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Διαθέτει 2 βιβλία και 58 δημοσιευμένες έρευνες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και περισσότερες από 80 συμμετοχές σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Επιπλέον συμμετέχει ως μέλος Επιστημονικών επιτροπών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως: Qualitative Research in Finance Markets, and European Research Studies Journal, μεταξύ των άλλων, και ως κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως: Industrial Management & Data System, Management Research Review (MRR), Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking, Journal of Enterprise Information Management, Journal of Accounting, Auditing and Performance Evaluation, Baltic Journal of Management.
Ο Δημήτριος εμφανίζεται στη Scopus με 28 δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες, με 648 ετεροαναφορές και h-index 12, ενώ στη Google scholars εμφανίζεται με 2.451 παραθέσεις, με h-index 20 και i10-index 31 (31.3.2021).
Η ενασχόλησή του με τα Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα είναι ισχυρή. Πρόσφατα, κατέθεσε αίτηση με επιτυχία και είναι ο επικεφαλής του έργου Strategic Corporate Social Responsibility- The Case of Europe, Erasmus+ 2019-2021– Strategic Partnerships KA203.
Άλλες δραστηριότητες
Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, μέλος της Ελληνικής εταιρείας επιστημόνων πληροφορικής, μέλος της Κοινωνίας Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Ελλάδας και διπλωματούχος προπονητής ποδοσφαίρου. Είναι 4 φορές (2007, 2010, 2013 και 2017) εκλεγμένο μέρος του διοικητικού συμβουλίου (Executive Board Member) του δικτύου Prime Networking, εκπρόσωπος του ΤΕΙ ΑΜΘ στο δίκτυο SPACE, διετέλεσε αναπληρωτής υπεύθυνος του δικτύου AFECA, διετέλεσε μέλος της επιτροπής μέλος της επιτροπής για το Παράρτημα Διπλώματος (diploma supplement – DS), διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του ΕΛΚΕ ΤΕΙ ΑΜΘ, και μέλος διάφορων ερευνητικών ομάδων, διετέλεσε Υπεύθυνος Erasmus+ της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας αλλά και του ΤΕΙ ΑΜΘ (από 2017 μέχρι 2019), μεταξύ των άλλων. Ήταν δε υπεύθυνος οργάνωσης επαγγελματικής κατάρτισης του Επιμελητηρίου Καβάλας σε συνεργασία με το ΤΕΙ ΑΜΘ.
Είναι μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και υπεύθυνος για την Πανεπιστημιούπολη της Καβάλας.
Επίσης διετέλεσε:
• Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) από τον Μάϊο 2019 μέχρι τον Ιανουάριο 2020
• Μέλος της ομάδας για τη συγχώνευση του ΤΕΙ ΑΜΘ, ΤΕΙ Κ. Ελλάδος και ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με το ΔΙΠΑΕ
• Εκλεγμένος Αντιπρύτανης στο ΤΕΙ ΑΜΘ το Νοέμβριο 2017
• Εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΤΕΙ ΑΜΘ, Σεπτέμβριος 2016 – Σεπτέμβριος 2017
• Πρόεδρος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, 2011 – 2016
• Μέλος του Συμβουλίου της ΣΔΟ του ΤΕΙ ΑΜΘ, 2011 – 2017
• Μέλος του Συμβουλίου του ΤΕΙ ΑΜΘ, 2012 – Απρίλιος 2019
• Μέλος της Emerald Literati Network και του International Strategic Management Association (ISMA)
Συνεργασίες με Πανεπιστήμια του εξωτερικού:
• Visiting Senior lecturer στο Glasgow Caledonian University, Glasgow Caledonian School of Business and Society, Scotland, UK (από το 2010)
• Visiting Senior lecturer στο University of Greenwich, Business School, London, UK (από το 2011)
• Visiting Senior lecturer στο University of Greenwich, Business School, London, UK (από το 2014)
• Visiting Professor στο BA School of Business and Finance, Riga, Latvia (από το 2014 μέχρι σήμερα)
Πραγματοποίησε και πραγματοποιεί μικρής διάρκειας επισκέψεις διδασκαλίας και συνεργασίας (από το 1993 μέχρι σήμερα) σε διάφορα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια της Ευρώπης όπως: Austria, Belgium, Czech Republic, France, Germany, Denmark, Spain, Latvia, Lithuania, Great Britain, Norway, the Netherlands, Poland, Portugal, Sweden και Finland.
Συμμετέχει ως επιβλέπων καθηγητής διδακτορικών διατριβών σε Πανεπιστήμια όπως: University of Greenwich, Business School, London, UK και Glasgow Caledonian University, Glasgow Caledonian School of Business and Society, Scotland, UK.
Συμμετέχει ως εξεταστής διδακτορικών διατριβών στο εξωτερικό με πιο πρόσφατο το Νοέμβριο του 2019, στο Lund University, Sweden
Η Αναστασία Καραντζή είναι απόφοιτος της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής Πειραιώς, του Τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Βαθμός: Λίαν Καλώς), κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην Εκπαίδευση (Med), του Πανεπιστημίου Hull της Μ. Βρετανίας (Αναγνώριση ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. 22 Μαΐου 1996, αριθμός πράξης, 25/953) απόφοιτος του τμήματος Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Βαθμός: Λίαν Καλώς), απόφοιτος τετραετούς μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στη Δραματοθεραπεία του Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας Αιών και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Τίτλος διατριβής: Η Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και τη Δια Βίου Μάθηση: Ενίσχυση Κοινωνικών Δεξιοτήτων μέσα από Ομάδες Δημιουργικής Έκφρασης. ( ΔΠΘ 2015, Βαθμός: Άριστα). Το παρόν διάστημα διεξάγει αυτοχρηματοδοτούμενη μεταδιδακτορική έρευνα στο ίδιο τμήμα.
Για την εκπόνηση της Διδακτορικής της Διατριβής έλαβε πλήρη υποτροφία του προγράμματος ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ΙΙ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΣΠΑ 2007-2013) και το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Για τη Μεταπτυχιακή της ειδίκευση στη Μεγάλη Βρετανία, έλαβε υποτροφία από το Κυθηραϊκό Κληροδότημα Μαρία Στάη.
Από το 2016, συμμετέχει ως προσκεκλημένη διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Εργασία του ΔΠΘ κι επίσης έχει συνεργαστεί με το Προγράμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (Π.Ε.ΣΥ.Π), Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε), Αθήνα, με ανάθεση διδασκαλίας μαθημάτων κι εποπτεία διπλωματικών εργασιών (2016-2018).
Έχει συντονίσει βιωματικά εργαστήρια και ομάδες Δραματοθεραπείας με φοιτητές του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του ΔΠΘ καθώς και με τελειόφοιτους του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του ίδιου τμήματος, εκπαιδευτικούς της τυπικής εκπαίδευσης και εκπαιδευτές της Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο ΚΕΘΕΑ-MOZAIC, όπως και με ενήλικους εκπαιδευόμενους πρόσφυγες- μετανάστες στο ίδιο πλαίσιο, καθώς και με φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική του ΕΚΠΑ. Έλαβε μέρος στη δράση Schools on Borders του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius για την πολυπολιτισμική κοινωνία και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και στο έργο Progress VP/2008/005 με τίτλο ‘Όψεις διακρίσεων και πολιτικές παρέμβασης’ . Έχει συντονίσει θεατρικά εργαστήρια κι έχει εργαστεί εθελοντικά ως Δραματοθεραπεύτρια στο Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων (Ι.Ψ.Υ.Π.Ε), και σε κλειστές δομές του 18ΑΝΩ και του τμήματος 10 του ΨΝΑ.
Διαθέτει πολυετή προϋπηρεσία στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση, Μεταδευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια με ενήλικες κι εργάζεται στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων του ΠΝ με θέση ΕΕΔΙΠ Ι, στο αντικείμενο ‘Αγγλική Γλώσσα’.
Έχει δημοσιεύσει σε επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά, έχει συμμετάσχει σε συλλογικό τόμο και σε παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού (DVD) και είναι αξιολογήτρια σε ομότιμους.
Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στη Συμβουλευτική και την Συμβουλευτική Μέσω Τέχνης στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και τη Δια Βίου Μάθηση, τη Δραματοθεραπεία και το Σύγχρονο Βρετανικό και Ιρλανδικό Δράμα
Ο Αθανάσιος Μαλέτσκος είναι Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Institute of Education).
Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (PhD) της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε θέματα διδακτικής της Γλώσσας και πιστοποιητικού μεταδιδακτορικής έρευνας (PostDoc) στην εκπαίδευση ενηλίκων από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Έλαβε τον τίτλο της Μετεκπαίδευσης στη Γενική Αγωγή του Διδασκαλείου Θεσσαλονίκης «Δημήτρης Γληνός» του Α.Π.Θ και φοίτησε στο ετήσιο Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (Π.Ε.ΣΥ.Π) της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ. Διετέλεσε Σχολικός Σύμβουλος και Προϊστάμενος Περιφερειακού Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (Π.ΙΝ.ΕΠ.) του Ε.Κ.Δ.Δ.Α.
Έχει πιστοποιηθεί στην εκπαίδευση ενηλίκων και είναι ενταγμένος στο Υπο-Μητρώο Αξιολογητών για την Πιστοποίηση της Εκπαιδευτικής Επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ. Έχει διδάξει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα Α.Ε.Ι. και έχει εργαστεί ως επιμορφωτής εκπαιδευτικών και επιμορφωτών Β΄ Επιπέδου στο Πανεπιστημιακό Κέντρο Εκπαίδευσης (ΠΑ.Κ.Ε.) Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.
Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά εθνικών και διεθνών συνεδρίων. Έχει διατελέσει μέλος σε οργανωτικές, επιστημονικές και κριτικές επιτροπές πολλών συνεδρίων.
Η Σεβαστή Χατζηφωτίου είναι Κοινωνική Λειτουργός, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Δ.Π.Θ. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Bradford της Αγγλίας όπου έγινε κάτοχος του M.A. στην Κοινωνική και Κοινοτική Εργασία (1993), και στο Πανεπιστήμιο του Manchester όπου έγινε κάτοχος του M.Res στην Μεθοδολογία Κοινωνικών Ερευνών (1996), και απέκτησε το διδακτορικό της στην «Ενδοοικογενειακή Βία Κατά των Γυναικών και τρόποι αναζήτησης βοήθειας στην Ελλάδα» (1999) στο ίδιο Πανεπιστήμιο.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στα θέματα μεθοδολογίας ποιοτικής κοινωνικής έρευνας, ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών και παιδιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έμφυλες και κοινωνικές ανισότητες κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες, κ.ά. Τα διδακτικά της ενδιαφέροντα αφορούν σε θέματα μεθοδολογίας της ποιοτικής κοινωνικής έρευνας, ενδοοικογενειακής βίας, φύλου και ισότητας, ηθικής και δεοντολογίας στην Κοινωνική Εργασία και την έρευνα, Κοινωνικής Εργασίας στην εκπαίδευση, κ.ά.
Είναι διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Εργασία» του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δ.Π.Θ. από το 2016. Είναι υπεύθυνη του προγράμματος Erasmus+ για την μετακίνηση των φοιτητών/τριών του τμήματος ΚΕ για εκπαιδευτικούς λόγους σε χώρες του εξωτερικού επί σειρά ετών. Επίσης, διετέλεσε επιστημονική υπεύθυνη του γραφείου Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών/τριών του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας επί σειρά ετών.
Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα μέσω πανελλήνιας αξιολόγησης ως επιστημονική υπεύθυνη. Έχει εκδώσει το βιβλίο «Ενδοοικογενειακή βία κατά των Γυναικών και Παιδιών: Διαπιστώσεις και Προκλήσεις για την Κοινωνική Εργασία» 2005, Εκδ. Τζιόλας, και έχει επιμεληθεί επιστημονικά το βιβλίο «Ηθική και δεοντολογία στην Κοινωνική Εργασία» Sarah Banks, 2014, εκδόσεις Guttenberg, και συνεπιμεληθεί το «Εισαγωγή στην Κοινωνική Έρευνα» Earl Babbie, 2η έκδοση 2018, εκδόσεις Κριτική. Παράλληλα έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό εργασιών και ανακοινώσεων σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια για τα παραπάνω αντικείμενα.
Ο Ν. Τσέργας είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας με γνωστικό αντικείμενο: Θεραπευτικές Προσεγγίσεις μέσω της Τέχνης στον τομέα της Ψυχικής Υγείας . Έλαβε διδακτορικό δίπλωμα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ειδικεύθηκε σε μεταπτυχιακό επίπεδο στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, την Κοινωνική Ψυχιατρική (Κατεύθυνση Κλινικός) και την Ψυχική Υγεία. Παράλληλα έλαβε μεταπτυχιακή επιμόρφωση στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (ΕΑΠ), επαγγελματική μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο Αναλυτικό Ψυχόδραμα, την εφαρμογή των εκφραστικών θεραπειών μέσω της Τέχνης στη Θεραπευτική Κοινότητα και την Ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία.
Έχει διδάξει σε προπτυχιακό επίπεδο στο τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Ηπείρου, στο ετήσιο πρόγραμμα παιδαγωγικής κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) και το Πρόγραμμα ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό της ΑΣΠΑΙΤΕ, στα τμήματα Φιλολογίας και Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ακόμη, έχει διδάξει σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών Αναπτυξιακή ψυχολογία και συμβουλευτική.Τα επιστημονικά ενδιαφέροντα του εστιάζονται στη συμβουλευτική, τις θεραπείες μέσω της τέχνης, την αναπτυξιακή ψυχολογία και τη δια βίου μάθηση. Έχει δημοσιεύσεις στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα.
Ο Βασίλης Τσιάντος είναι Καθηγητής του τμήματος Φυσικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.
Διετέλεσε μέλος της Ολομέλειας και μετέπειτα του Συμβουλίου της ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας για την Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), από τον Απρίλιο του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2020 και Αντιπρόεδρος της ΑΔΙΠ από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι τον Ιανουάριο του 2020.
Είναι μαθηματικός, απόφοιτος του τμήματος Μαθηματικών του ΑΠΘ (1984). Διδάσκει μαθήματα του γνωστικού του αντικειμένου (Μαθηματικά Ι, Μαθηματικά ΙΙ, Διαφορικές Εξισώσεις, Μετασχηματισμούς, Αριθμητική Ανάλυση, Θεωρία Παιγνίων, Συνδυαστική Βελτιστοποίηση, Στοχαστικές Διεργασίες, κλπ.). Το διδακτορικό του είναι στον χώρο των αριθμητικών μεθόδων για συνήθεις διαφορικές εξισώσεις και πιο συγκεκριμένα στις εφαρμογές τους στον μικρομαγνητισμό (Πανεπιστήμιο Μάντσεστερ, Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, 2000). Διαθέτει επιπλέον δύο μεταπτυχιακά διπλώματα, ένα MSc στην Μαθηματική Μοντελοποίηση (Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο Μάντσεστερ, 1996) και ένα MPhil στα δίκτυα Ουρών (Πανεπιστήμιο Μπράντφορντ, 1997).
Από τον Μάϊο του 2000 μέχρι τον Αύγουστο του 2002 εργάσθηκε ως ερευνητής στο Πολυτεχνείο της Βιέννης, στην ομάδα μικρομαγνητισμού του καθηγητή Ζόζεφ Φίντλερ. Από τον Δεκέμβριο του 2003 ήταν τακτικός Αναπληρωτής Καθηγητής στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Γενικό Τμήμα Θετικών Επιστημών (ΓΤΘΕ). Από τον Ιούνιο του 2009 ήταν τακτικός Καθηγητής στο ΤΕΙ ΑΜΘ στο ΓΤΘΕ. Με την εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά εντάχθηκε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ ΑΜΘ. Διετέλεσε Διευθυντής του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τον Ιούνιο του 2004, μέχρι τον Ιούνιο του 2009. Το ΚΤΕ ΑΜΘ υλοποίησε περισσότερα από 40 έργα κατά την διάρκεια της θητείας του, μεγάλο μέρος των οποίων σε συνεργασία με επιχειρήσεις, επιμελητήρια και βιομηχανίες. Επιπλέον, διετέλεσε Προϊστάμενος του ΓΤΘΕ από τον Σεπτέμβριο του 2011 μέχρι τον διορισμό του ως μέλους της ΑΔΙΠ (Απρίλιος 2013).
Έχει περισσότερες από 50 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με κριτές, περισσότερες από 20 ανακοινώσεις σε συνέδρια με κριτές, και είναι συγγραφέας δύο βιβλίων μαθηματικών και προγραμματισμού (“Ανώτερα Μαθηματικά για Μηχανικούς”, εκδόσεις Τζιόλα, 2005, δεύτερη έκδοση, 2015, «Matlab για Επιστήμονες και Μηχανικούς», εκδόσεις Τζιόλα, 2016) και ενός ebook με τα πολιτικά/φιλοσοφικά του άρθρα του 2019 («Αρχαία Ελληνική Γραμματεία και Πολιτικός Λόγος», εκδόσεις ΑΜΜΩΝ ΕΚΔΟΤΙΚΗ, 2020). Οι εργασίες του έχουν περισσότερες από 1200 ετεροαναφορές με h-index=15 και i10-index=23(https://scholar.google.com/citations?user=ve8gNooAAAAJ&hl=en).
Τέλος, δημοσιεύει πολιτικά και φιλοσοφικά άρθρα στον ημερήσιο, έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της περιφέρειας ΑΜΘ, καθώς και σε ηλεκτρονικές εφημερίδες της Αθήνας.